Bussum - Winkelhart van Gooise Meren

Bussum is de grootste plaats van Gooise Meren en staat al jaren bekend om haar gezellige horeca en winkelstraten. In het centrum, de Kapelstraat en het gebied rond het monumentale station Naarden-Bussum vind je veel leuke bruine kroegen, mooie restaurants en gezellige terrassen. Met Soigné heeft Bussum zelfs een echt sterrenrestaurant. Bussum heeft veel hippe boetiekjes en cadeauwinkels waar je uitgebreid kunt shoppen. Een tussenstop voor een hapje of drankje is ook zo gemaakt. Daarnaast heeft Bussum met Het Bredius (met daarin parkgebied Het Mouwtje en Bilderdijkpark) en Het Spieghel twee beschermde dorpsgezichten die symbool staan voor het bijzondere cultuurhistorische karakter.

Bussum

Bussum staat bekend om zijn mooie natuur, groene bossen, kleurrijke heide en parken en tuinen. Een minder bekende, maar zeker zo interessante kant van Bussum is de rijke historie. Een aantal literaire grootheden heeft in het dorp gewoond en vestingwerken zijn te vinden bij Fort werk IV. De geschiedenis van cacao- en chocoladefabriek Bensdorp is een verhaal op zich. De Amsterdamse broers Bensdorp starten in 1866 met de bouw van hun tweede chocoladefabriek. Na een eerste vestiging in Amsterdam, werd ruimte voor uitbreiding gevonden in Bussum. Het bedrijf groeide gestaag en nieuwe filialen werden geopend in Duitsland, Oostenrijk en later zelfs Zuid-Afrika. Met de betrokkenheid van volgende generaties Bensdorp werd het een echt familiebedrijf. Bensdorp telde rond 1970 ruim duizend werknemers, van wie ruim 300 in Nederland. Het bedrijf werd in 1973 overgenomen door Unilever. In 1974 verliet Louis Bensdorp Jr., de vijfde generatie, het bedrijf waarmee de betrokkenheid van de familie ten eind kwam. Het bedrijf kwam in 1985 in Zwitsers/Belgische handen, de productie verhuisde naar Frankrijk en de fabriek aan de Bussumse Herenstraat werd in 2000 gesloten.

Cultuur Bussum

Bussum heeft een uitgebreid en uniek cultureel aanbod; voor elke liefhebber van theater, muziek en film is er iets te vinden. Je hoeft de gemeente dus echt niet uit om een gezellig avondje uit te hebben! Ontdek de cultuur van Bussum en laat je verrassen.

In Bussum is altijd iets te zien en te doen. Wij houden je daar natuurlijk van op de hoogte!