Aan muziek geen gebrek in Gooise Meren; in Spant! Kun je geregeld naar een optreden van een grote nationale artiest. Een meer ingetogen kamerconcert in Bussum bij Tindalvilla is ook uniek om mee te maken. De stichting Tindal heeft als doel om kamermuziek ten gehore te brengen in eenzelfde ruimte en sfeer als waarin ze ontstond. Dit gebeurt voornamelijk in de villa aan de Nieuwe ’s Gravelandseweg 21 in Bussum. In de suite van de Tindalvilla, die plaats biedt aan honderd personen, wordt maandelijks een concert georganiseerd. De uitvoerenden behoren tot de top van hun genre.

Voor pianoliefhebbers is een pianoconcert in BIJ ANDREAS een absolute must! Meer muzikale optredens worden verzorgd op de andere podia van Gooise Meren, zoals in de Grote Kerk Naarden maar ook die in Muiden.

Houd voor actuele optredens en concerten onze Uitkalender in de gaten.

Jaarlijkse evenementen

Gooise Meren heeft verschillende terugkerende festivals en evenementen. Natuurlijk vieren we de nationale feestdagen ook hier uitbundig, denk aan Koningsdag of de intocht van Sinterklaas. Maar er is meer, zo heeft Bussum haar traditionele Bussum Cultureel en Naarden het tweejaarlijks FotoFestival. In Muiden wordt sinds 2021 het UITfestival geoganiseerd en Muiderberg bruist aan alle kanten tijdens Swing op de Brink. Via Ontdek Gooise Meren blijf je op de van alle festivals en evenementen in onze gemeente.

Naar het evenementenoverzicht

De Gooische Muziekschool

De Gooische Muziekschool bestaat sinds 1993 en verzorgt lessen in wel acht gemeentes in het Gooi- en Vechtstreek.

Bij de muziekschool worden privé-, groeps- en musicallessen gegeven. De Gooische muziekschool is een school die inspireert, motiveert en leert!

Meer over de Gooische Muziekschool