Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Henriët Griffioen ‘Dieren in de muziek‘ I Podium de Mess

Lezing over Dieren in de muziek

Eeuwenlang hebben componisten zich laten inspireren door de natuur en dus ook door dieren. Soms hebben zij dierengeluiden letterlijk geïmiteerd. Maar vaak zijn het de beweging en het karakter van een dier die tot een compositie hebben geleid.

Aan de hand van veel muziekvoorbeelden schetst musicologe Henriët Griffioen in een letterlijke 'vogelvlucht' een beeld van de westerse muziekgeschiedenis. Behalve klassieke muziek passeren ook voorbeelden uit de jazz, het Franse chanson en opera de revue.

Henriët Griffioenstudeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte als muziekdocent in het Voortgezet Onderwijs, docent Muziekwetenschap HOVO Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam en als freelance muzieksamensteller NPS-Radio 4. Als opera-ambassadeur van Theater De Speeldoos in Baarn verzorgt ze de inleidingen op de livestream vanuit Metropolitan Opera New York.

Prijzen

  • € 13,50

Locatie