Nationaal Theaterweekend - Mess Jazz ‘Mo van der Does Quartet’ I Podium deMess

De deuren van Podium deMess gaan dit weekend voor jullie open!
Voor slechts €10,00 kun je kennismaken met alle vormen van cultuur.

Mo van der Does Quartet

Mo van der Does - altsaxofoon

Gijs Idema - gitaar

Alessandro Fongaro - contrabas

Wouter Kühne - drums

Altsaxofonist Mo van der Does (1997) is een opkomend talent binnen de Nederlandse jazzscene. Hij …

De deuren van Podium deMess gaan dit weekend voor jullie open!
Voor slechts €10,00 kun je kennismaken met alle vormen van cultuur.

Mo van der Does Quartet

Mo van der Does - altsaxofoon

Gijs Idema - gitaar

Alessandro Fongaro - contrabas

Wouter Kühne - drums

Altsaxofonist Mo van der Does (1997) is een opkomend talent binnen de Nederlandse jazzscene. Hij wordt geprezen om zijn improvisaties, toon en lyriek. Met groepen als onder andere Mo van der Does Motet, Tijs Klaassen Quintet, Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en All Ellington speelde Mo concerten op podia als het BIMhuis, het North Sea Jazz Festival, het Koninklijk Concertgebouw, het Grachtenfestival, Muziekgebouw Eindhoven en Lantarenvenster. Mo won verschillende prijzen waaronder de Conservatorium Talent Award, het Prinses Christina Concours, Expression of Art Award en Keep an Eye: The Records. Ook ontving hij een compositieopdracht van het Bimhuis om voor zijn ‘Motet’ te schrijven. Na zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam, bracht Mo twee maanden door in New York om lessen te nemen bij gerenommeerde musici als Ben Street, Craig Weinrib en Dayna Stephens. Momenteel studeert hij de Europese Jazz Master die hem naar Parijs en Kopenhagen brengt. Zijn twee albums ‘Common Myths’ (2019) en ‘Motet’ (2022) werden beide zeer lovend ontvangen en gepresenteerd met optredens door heel Nederland.

Drummer Wouter Kühne (1996) is één van de grootste drumtalenten van zijn generatie. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, de Manhattan School of Music in New York en reisde af naar landen als Senegal, Mexico en Cuba om te studeren bij lokale percussionisten. Zijn innovatieve en creatieve spel maakt hem een veelgevraagd muzikant en hij speelde met artiesten als Benjamin Herman, Dick Oatts, Aaron Parks en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij won het Sena Performers Gouden Slifje voor meest veelbelovende drummer en diverse andere prijzen met bands waar hij in speelt.

Gitarist en componist Gijs Idema (1996) is een virtuoos op de gitaar met een intrigerende stijl . Hij studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en vertrok vervolgens naar New York om een masteropleiding te volgen aan de Manhattan School of Music. Hij won de Expression of Art Award, de Conservatorium Talent Award, Keep an Eye the Records en het Prinses Christina Concours. Hij bracht diverse platen uit als bandleider, het album ‘Squares’ met zijn trio en ook de plaat ‘Motus’ met zangeres Anna Serierse. Hij weet de grenzen tussen jazz en klassiek op te zoeken op zijn laatste plaat ‘Shaping Time’, waarin compositie en improvisatie samenvloeien met stukken voor zang, gitaar en strijkkwartet.

Contrabassist Alessandro Fongaro (1991) is een Italiaanse contrabassist die niet meer uit het Nederlandse en internationale jazzlandschap weg te denken is. Na studies aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam bestormde hij de Nederlandse podia, won hij de Dutch Jazz Competition met het Sun-Mi Hong Quintet, werd hij geselecteerd voor the Pack Project en bracht hij meerdere albums uit als bandleider met zijn bands CLOD en Pietre. Zijn energieke en communicatieve manier van spelen laat de andere bandleden altijd beter klinken.

Wanneer

  • Zondag 28 januari 2024 om 15.30 uur

Prijzen

  • € 10,00

Locatie